media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Честитка поводом дана Словака


Поводом 10. августa, данa кад се одржавају Словачке народне свечаности, најсрдачније честитам свим припадницима словачке националне мањине- националне заједнице у Републици Србији и Аутономној покрајини Војводини, празник словачке националне мањине - националне заједнице.

Скупштина Аутономне покрајине Војводине 2018. године донела је Покрајинску скупштинску одлуку о утврђивању и свечаном обележавању датума од покрајинског значаја, којом је 10. август, празник словачке националне мањине- националне заједнице, дан кад се одржавају Словачке народне свечаности, утврђен као датум од посебног значаја за словачку националну мањину- националну заједницу, а тиме и за Аутономну покрајину Војводину, као потврда посвећене политике мултикултуралности коју спроводи Покрајинска влада.

У Аутономној покрајини Војводини, у заједништву са другим националним заједницама, вековима живе припадници словачке националне мањине-националне заједнице, негујући вредности интеркултуралности, суживота, међусобног уважавања и разумевања, што треба да нам буде циљ и за будућност.

У то име, честитам дан словачке националне мањине-националне заједнице!

Покрајински секретар
Szakállas Zsolt
(Жолт Сакалаш)

09.08.2022