media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Жолт Сакалаш посетио талентоване ђаке на Андревљу

3


У току је Пројекат обуке талентованих ђака с територије АП Војводине, који се одржава у Центру за привредно-технолошки развој „Андревље” на Андревљу. Данас је пристигла пета група, укупно четрдесет средњошколаца из Зрењанина и Бечеја. Тим поводом, ђаке је поздравио потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар Жолт Сакалаш и пожелео им добродошлицу.

„Намера нам је била да вас, талентоване ученике, на неки начин наградимо, за ваш допринос репутацији школе коју похађате и да вас подстакнемо да негујете ту посебност коју имате у себи. Надам се да је пред вама шест угодних дана које ћете провести са својим вршњацима који долазе из различитих средина, да ћете имати прилику да нешто ново научите о другима, али и о себи, да уживате у природи и да стекнете нека нова знања и сазнања у оквиру предавања и радионица које смо осмислили и припремили за вас.” – изјавио је Сакалаш.

Пројекат обуке талентованих ученика основних и средњих школа с територије АП Војводине започет је 17. октобра 2022 године. Током десет недеља, тачније, све до 24. децембра, ђаци из укупно четрдесет основних и средњих школа учествоваће у разним активностима из сфере природних и друштвених наука, уметности и културе, с циљем подизања квалитета образовно-васпитног процеса основног и средњег образовања. Пројекат реализујемо у сарадњи с Покрајинским секретаријатом за високо образовање и научноистраживачку делатност, а за те намене опредељено је више од десет милиона динара.

Пету групу талентованих ђака поздравиле су и заменица покрајинског секретара Слађана Бурсаћ, помоћница покрајинског секретара за образовање Милица Вучићевић и менаџерка поменутог центра Весна Хипик.

14.11.2022

  • 3
  • 3
  • 3
  • 3