media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Pedagógusnapi jókívánság


Tisztelt Tanügyi Dolgozók!

A pedagógusok napja kiváló alkalom arra, hogy mindazokat, akik az oktatásban dolgoznak, emlékeztesse azokra a kihívásokra, amelyekkel nap, mint nap szembesülnek, miközben az a feladatuk, hogy határozott lépésekkel vezessék diákjaikat a jövőjük felé. Önök bebizonyították, hogy nincs leküzdhetetlen akadály, hogy minden helyzetből lehetséges még erősebben és kreatívabban kikerülni, és hogy az oktatási-nevelési folyamat résztvevőjének lenni igazán felelőségteljes feladat. Nagyon nehéz fáradhatatlanul védeni a szakmai tekintélyt és a méltóságot, és azzal egyidejűleg ápolni, oktatni és irányítani a legértékesebb kincseinket – a gyermekeinket!

Ebben az évben olyan eseményeket tudhatunk magunk mögött, amelyeket soha nem feledhetünk el, és amelyek rámutattak arra, hogy még hatékonyabban kell tudatosítani társadalmunkban az összefogás és az empátia jelentőségét, valamint azt, hogy mindannyian a társadalom felelőségteljes tagjai vagyunk, és csak egy irányban szabad haladnunk, mégpedig előre!

A gyermekek oktatása az egyik legfontosabb és legnehezebb feladat, amely megvalósításában a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság továbbra is olyan szövetségese lesz Önöknek, aki őszintén értékeli a kimeríthetetlen energiájukat, odaadásukat és kitartásukat.

Ébresszék fel a gyermekekben a tudás és a kutatás iránti vágyat, ösztönözzék őket arra, hogy kibontakoztassák a kreativitásukat és az egyéniségüket, és tegyék mindezt annak a tudatában, hogy Önök azok, akik az országunk jövőjét megteremtik.

Sok sikert a további munkájukhoz!

Szakállas Zsolt
tartományi titkár

07.11.2023