media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Почео омладински летњи камп OASIS у Kaњижи

1

У периоду између 15. и 22. августа, 160 младих из 16 средњих школа с територије АП Војводине састаће се како би се у оквиру омладинског летњег кампа опробали у такмичењу у оријентирингу и у другим разноврсним играма, приказујући своју агилност и своје вештине.

Циљеви ових активности јесу да се оснажи и негује фер игра, те да се развијају тимски дух и толеранција. Поред тога, на градској плажи у Кањижи – где је и постављен летњи омладински камп – млади ће имати прилику да се друже, да стичу нова познанства, као и да заједно славе европске вредности.

Омладински летњи камп OASIS за средњошколце организује Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, уз подршку пројектних партнера – Општине Киштелек, Општине Кањижа и Фонда „Европски пословиˮ АП Војводине. Камп је финансиран у оквиру ИПА пројекта прекограничне сарадње Мађарска–Србија, под називом „Комплементарни туристички развој Киштелека и Кањиже, заснован на природним ресурсима – као међуповезаним различитим елементима регионалног туристичког системаˮ.

Свечано затварање кампа резервисано је за четвртак, 22. августа, од 18 часова, на градској плажи у Кањижи.

15.08.2019

  • 1