media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Посета румунске делегације из жупаније Алба Јулија

У склопу потписивања споразума о сарадњи Скупштине АП Војводине и румунске жупаније Алба Јулија, поводом питања о сарадњи и унапређењу образовања припадника националних заједница, представнике гостујуће делегације, примио је и Покрајински секретар за образовање управу и националне заједнице, мр. Андор Дели, са својом делегацијом, др. Јегеш Золтаном, замеником Покрајинског секретара за образовање управу и националне заједнице и начелником одељења за националне заједнице, Рошу Мариусом.
Овом приликом, градоначелник Алба Јулије, Мићеа Хава и председник жупанијског Већа Алба Јулије, Јон Думитрел, једногласно су похвалили војвођански концепт образовања националних мањина, као јединствен у окружењу, истичући да ће га у текућим мерама реформисања сопственог Закона о образовању, такође применити.
Делегација румунске жупаније Алба Јулија, посебно се захвалила за изузетну сарадњу покрајинске Владе и Покрајинског секратаријата за образовање управу и националне заједнице, са Националним Саветом Румуна, што изузетно доприноси очувању националног и културног идентитета овог народа на простору Војводине.
Том приликом, уз предлоге нацрта сарадње, Покрајински секретар за образовање управу и националне заједнице, мр. Андор Дели, истакао је да ће се овај Секретаријат у складу са надлежностима и поред досадашњих успешних резултата, сигурно искористити све предности потписивања овог споразума, за развој права, образовања и очувања идентитета националне заједнице Румуна у АП Војводини.

08.07.2011