media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Милан Ковачевић посетио саобраћајну школу „Пинки” у Новом Саду

DSC06198

Руска компанија РЖД Интернешенал (Руске железнице) у оквиру свог хуманитарног пројекта који пружа подршку васпитно-образовним установама на територији РС ‒ донирала је кабинет за учење руског језика новосадској Саобраћајној школи „Пинки”. Радови су се спроводили током протеклог летњег распуста, а резултате су свечано представили данас.

Тим поводом, заменик покрајинског секретара за образовање Милан Ковачевић и в.д. помоћника покрајинског секретара за образовање Биљана Кашерић заједно с другим званичницима посетили су школу.

Кабинет за учење руског језика опремљен је најсавременијим наставним средствима. Осим тога што је потпуно реновиран, купљен је нов намештај и набављена је најмодернија опрема за рад. Руска железница, поред реновирања и опремања кабинета, обезбедила је уџбенике, приручнике и другу литературу за учење стручних предмета на руском језику.

Свечаности су присуствовали и представници инфраструктура железнице Србије, Града Новог Сада, школске управе, Амбасаде Руске Федерације, Руске железнице, као и директори других школа и пријатељи школе.

Компанија РЖД Интернешенал иначе реализује уговор о изградњи и модернизацији железничке инфраструктуре Србије, а у протеклих неколико година обезбедила је значајна средства за обнављање више школа на територији РС.

17.09.2019

  • DSC06198
  • DSC06198
  • DSC06198
  • DSC06198
  • DSC06198
  • DSC06198