media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Свечано отворено рукометно игралиште у ОШ „Др Тихомир Остојић“ у Остојићеву

DSC0066.JPG

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез је заједно са замеником покрајинског секретара за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Миланом Ковачевићем посетио данас основну школу "Др Тихомир Остојић" у Остојићеву код Чоке, која прославља свој дан и, тим поводом, отворили реконструисани рукометни терен.

Батез је изјавио да су Општина Чока и Основна школа пре две године предложили обнову школског спортског терена, који је био у лошем стању и небезбедан за наставу физичког васпитања, те да је Покрајински секретаријат за спорт и омладину подржао овај пројекат са 1,8 милиона динара.

Поред тога, покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице је 2017. године путем конкурса доделио 3.140.000,00 динара за адаптацију санитарног чвора у горепоменутој установи.

Председница општине Чока Стана Ђембер и директор школе Антоније Цицмил захвалили су на подршци Покрајинске владе.

ОШ „Др Тихомир Остојић“ данас прославља чак 247 година образовања у Остојићеву и изнедрила је многе спортске великане, као што су Моника Селеш, Виловски и Kрстајић. Похађа је око 200 ученика, а настава се одвија на српском и мађарском језику.

Основна школа, као и само насеље, име је добила по нашем књижевнику, историчару књижевности, музикологу, секретару Матице српске и декану Филозофског факултета у Скопљу, који се 1865. године родио у овом месту.

Извор: Покрајинска влада

20.09.2019

  • DSC0066.JPG
  • DSC0066.JPG
  • DSC0066.JPG
  • DSC0066.JPG
  • DSC0066.JPG