media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Нових 50 милиона динара за инвестиције у покрајинским школама

Ребалансом покрајинског буџета, нових 50 милиона динара издвојено је за реконструкцију, адаптацију, санацију и инвестиционо одржавање објеката установа основног и средњег образовањa и васпитања на територији Aутономне покрајине Војводине. Путем овог конкурса, укупно 17 установа – 12 основних и пет средњих школа је добило средства.

„Број захтева је и овај пут премашио планирани буџет. Без обзира на то, настављамо са улагањима у боље услове образовања. Позивам директоре установа да наставе с конкурисањем, како би Покрајинска влада свим васпитно-образовним установама могла да обезбеди одговарајућу инфраструктуру по стандардима који задовољавају потребе новог технолошког развоја.” – поручио је потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш.

Поменутим средствима васпитно-образовне установе, између осталог, мењаће столарију, санирати кровну конструкцију и заменити кровне покриваче, те енергетски санирати објекте, а затим ће санирати санитарне чворове и електроенергетске инсталације, као и инсталације за загревање објеката.

Кликом на ово дугме можете преузети списак установа, које су успешно конкурисале.

18.10.2019