media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Квиз: Колико се познајемо? седми циклус - Обавештење

Полазећи од тврдње да је незнање извор свих предрасуда које резултирају негативним ставом и одбојношћу према културној, језичкој, верској и другој различитости, уочена је потреба да се алтернативним начинима младима створе услови за стицање нових сазнања из ове области, нарочито у оној сфери која није покривена редовним образовним програмом.

Реализацијом квиз-такмичења које као тему има историју националних заједница које су живеле, али и оних које и даље живе на територији Војводине, се на један популаран начин мотивишу млади да учествују у надметању у знању о прошлости и култури Војводине.

Покрајински секретаријат за образовање, управу и националне заједнице позива све заинтересоване школе да се пријаве за учешће у седмом циклусу квиза из историје националних заједница Војводине "Колико се познајемо".

Рок за пријаву је 15. децембар 2011. године.

Због ограниченог броја екипа-учесника у седмом циклусу приоритет учешћа у такмичењима ће се утврдити на основу редоследа пријављивања тј. потврде учешћа екипа на такмичењима.

Квиз такмичење заједнички организују Покрајински секретаријат за образовање, управу и националне заједнице и Радиодифузна установа Војводине у оквиру пројекта Владе АП Војводине "Афирмација мултикултурализма и толеранције у Војводини".


Образац пријаве можете преузети ОВДЕ.

02.12.2011