media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Сајам „Путоказиˮ 4. и 5. марта 2020. године на Новосадском сајму

28022020-

Поводом 15. међународног сајма образовања „Путоказиˮ, заменик покрајинског секретара за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Милан Ковачевић представио је активности секретаријата на предстојећој манифестацији. Ресорни секретаријат учесник је сајма образовања од самог почетка – од 2004. године.

„Путокази“ ће се и ове године одржати у оквиру Сајма књига и Међународне изложбе уметности „Арт Експо“, где ће се – између осталог - представити више од 500 образованих профила за средњошколце и студенте.

„Избор будућег занимања један је од најважнијих избора у животу. Имајући у виду то што већини породица данас сваки непланирани трошак представља терет, Покрајински секретаријат за образовање прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, четврту годину заредом, путем наменског конкурса, суфинансира долазак средњошколаца на сајам образовања. Ове године, пријавило се 66 средњих школа с територије АП Војводине, а за превоз ученика и наставника издвојено је три милиона динара. Захваљујући овом конкурсу, од 2017. године помогли смо да на сајам дође седамнаест хиљада ученика и ученица.ˮ – изјавио је Ковачевић.

Ресорни секретаријат ће се посетиоцима – заједно са Педагошким заводом Војводине – представити на штанду у хали Новосадског сајма, где ће сви заинтересовани моћи боље да се упознају не само с текућим активностима, већ и с будућим плановима ове две институције.

Заменик покрајинског секретарa најавио је и наградну игру у којој Новосадски сајам поклања један рачунар. Представници секретаријата ће на штанду прикупљати пријаве школа. Позивају се све образовно-васпитне установе да се у што већем броју пријаве.

28.02.2020

  • 28022020-
  • 28022020-