media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Више од 204 милиона динара за конкурсе из области образовања и националних мањина

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице објавио је данас резултате шест конкурса – по три из области образовања и из области националних мањина – у укупној вредности од 204.700.000,00 динара.

26,5 милиона динара намењено је основним и средњим школама за набавку опреме, 102 милиона одобрено је за регресирање превоза ученика средњих школа на територији АП Војводине и 20,2 милиона за програме и пројекте у области образовања ‒ од којих је 14,7 милиона намењено за удружења и за установе основног и средњег образовања и регионалних центара за професионални развој запослених у образовању, 3,7 милиона за реализацију билингвалне наставе, 1,1 милиона за програме и пројекте образовно-васпитних установа које издају у закуп школски простор и 700 хиљада динара за програме и пројекте у оквиру предшколског образовања.

За конкурсе из области националних мањина – националних заједница, ове године додељује се укупно 56 милиона динара, и то: 33 милиона динара за програме и пројекте који су усмерени на унапређивање права националних мањина на територији АП Војводине, 12 милиона за програме и пројекте очувања и неговања мултикултуралности и међунационалне толеранције и 11 милиона за унапређивање остваривања права на службену употребу језика и писама.

У априлу су већ објављени резултати конкурса за набавку интерактивних табли с пројектором за образовно-васпитне установе на територији АП Војводине. У оквиру акције Паметну таблу у сваку школу!, која има за циљ да свака школа, свако издвојено одељење школе и сваки дом ученика у Војводини добије по једну интерактивну таблу с пројектором, издвојено је 70,4 милиона динара.

„Након успешно реализоване јавне набавке, монтаже увелико трају, уз уважавање свих препорука о примени мера заштита. Очекујемо да ће се до краја месеца поставити свих 704 табли с пројекторима. Надам се да ће од септембра, односно од почетка следеће школске године паметне табле бити на располагању ђацима и да ће их наставници примењивати у свом раду. За време наставе на даљину могли смо се уверити у предности коришћења дигиталне технологије и видети колико је она неопходна. Што се тиче конкурса чији су резултати сада објављени, очекујемо да ћемо до краја календарске године, у складу с могућностима буџета, спровести потписивање уговора, набавку и испоручивање опреме, а да ће се програми и пројекти које овим путем подржавамо ‒ реализовати.” – изјавио је потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар Михаљ Њилаш.

Резултате конкурса можете да погледате и преузмете ОВДЕ .

12.05.2020