media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Настава на даљину до 29. маја

Ради усаглашавања Правилника о изменама правилника о календару образовно-васпитног рада за школску 2019/2020. годину, које је донело Министарство просвете, науке и технолошког развоја, потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар Михаљ Њилаш донео је Правилник о изменама и допунама правилника о школском календару за образовно-васпитне установе на територији АП Војводине.

Ова измена правилника донета је услед ванредног стања ‒ које је проглашено на територији РС због пандемије изазване вирусом COVID-19 – чиме је прилагођен начин на који се изводи настава у школама.

Последњи дан наставе на даљину јесте петак, 29. мај 2020. године за све ђаке. Осмаци се званично распуштају 5. јуна, док је завршетак школске године за ученике од првог до седмог разреда основне школе 16. јун. Прве две недеље јуна резервисане су за организацију посебих часова, у зависности од тога да ли ђаци долазе на припреме за малу матуру или да поправе оцене. Полагање пробног завршног испита је 2. јуна, а мале матуре 17, 18. и 19. јуна. Резултати се објављују 23. јуна.

Матуранти гимназија распустили су се 22. маја, ученици трећег разреда трогодишњег образовања и четвртог разреда стручних школа завршавају школску годину 29. маја, док је за остале средњошколце крај наставне године 19. јуна 2020. године; 4, 5. и 6. јун резервисани су за полагање велике матуре, док ће 24. јуна матуранти моћи да се пријаве за жељени факултет.

25.05.2020