media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Čestitka Mihalja Njilaša povodom početka školske 2020/2021. godine

Poštovani prosvetni radnici i kolege, dragi naši učenici!

Početak ove školske godine dočekaćemo na po mnogo čemu nekonvencionalniji način nego što smo mogli i da pretpostavimo pre samo godinu dana. No, veličina čoveka se ogleda u savladavanju svih prepreka koje život pred nas stavlja, kao i u pronalaženju novih rešenja kako bi se postigao zajednički cilj kojem težimo, što je u našem slučaju – sticanje znanja i obrazovanja.
Trenutna epidemiološka situacija je sa sobom donela i izmenjene, otežane uslove rada tako da ovu školsku godinu ne započinjemo veselim žamorom u hodnicima prepunim dece. Umesto toga, usvojili smo neke nove metode rada i učenja kako bi se nastavni proces nesmetano odvijao, jer su zdravlje i bezbednost, naravno, na prvom mestu. Uverili smo se u to da je učenje proces u kojem učestvuju i đaci, ali i njihovi učitelji i nastavnici, usvajajući neka nova znanja i nove veštine kako bi – koristeći informacionu tehnologiju – približili i olakšali nastavu đacima.
Iskreno verujem da će svi ovi novi izazovi i iznenadne prepreke biti uspešno savladani, uz svesrdnu pomoć učitelja, nastavnika i roditelja.
Naš sekretarijat će biti vaš saveznik u tome i pružiće vam svu moguću podršku na vašem putu ka realizaciji uspešnog obrazovanja naše dece.
Stoga, svima vama želim uspešnu predstojeću školsku godinu, u nadi da će i ona – kao i svaka prethodna godina – biti ispunjena kreativnim razmišljanjima, sticanjem novih znanja i veština, te stvaranjem uspomena koje ostaju za ceo život.
Želim vam uspešan početak i dobro zdravlje!

S poštovanjem,
POKRAJINSKI SEKRETAR
Nyilas Mihály
(Mihalj Njilaš)

31.08.2020