media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Čestitka Mihálya Nyilasa povodom početka školske 2020/2021. godine

Poštovani prosvjetni djelatnici i kolege, dragi naši učenici!

Početak ove školske godine dočekat ćemo na po mnogo čemu nekonvencionalniji način nego što smo mogli i pretpostaviti prije samo godinu dana. No, veličina čovjeka se ogleda u svladavanju svih prepreka koje život pred nas stavlja, kao i u pronalaženju novih rješenja kako bi se postigao zajednički cilj kojem težimo, što je u našem slučaju stjecanje znanja i obrazovanja.
Trenutna epidemiološka situacija je sa sobom donijela i izmijenjene, otežane uvjete rada, tako da ovu školsku godinu ne započinjemo veselim žamorom u hodnicima prepunim djece. Umjesto toga, usvojili smo neke nove metode rada i učenja kako bi se nastavni proces nesmetano odvijao, jer su zdravlje i sigurnost, naravno, na prvom mjestu. Uvjerili smo se u to da je učenje proces u kojem sudjeluju i učenici, ali i njihovi učitelji i nastavnici, usvajajući neka nova znanja i nove vještine kako bi – koristeći informacijsku tehnologiju – približili i olakšali nastavu učenicima.
Iskreno vjerujem da će svi ovi novi izazovi i iznenadne prepreke biti uspješno nadvladani, uz svesrdnu pomoć učitelja, nastavnika i roditelja.
Naše tajništvo će biti vaš saveznik u tome i pružit će vam svu moguću potporu na vašem putu ka realizaciji uspješnog obrazovanja naše djece.
Stoga, svima vama želim uspješnu predstojeću školsku godinu, u nadi da će i ona – kao i svaka prethodna godina – biti ispunjena kreativnim razmišljanjima, stjecanjem novih znanja i vještina, te stvaranjem uspomena koje ostaju za cijeli život.
Želim vam uspješan početak i dobro zdravlje!

S poštovanjem,
POKRAJINSKI TAJNIK
Mihály Nyilas

31.08.2020