media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Otvoren novi objekt OŠ „Jovan Popović“ u Srijemskoj Mitrovici

Otvaranje


Danas je otvoren novi objekt Osnovne škole „Jovan Popović“ u Srijemskoj Mitrovici, za čiju izgradnju i opremanje je Pokrajinska vlada, uz potporu lokalne samouprave, izdvojila 382 milijuna dinara.
Novi objekt površine oko 4100 četvornih metara, s kapacitetom za 1200 učenika, zamijenio je školu koja je izgrađena šezdesetih godina i koja je bila u vrlo lošem stanju.
„Školsku godinu učenici Osnovne škole „Jovan Popović“ počinju u novim klupama u novoj školi. Za manje od dvije godine izgradili smo novi objekt i potpuno ga opremili, čime su od danas stvoreni uvjeti za suvremeniji sustav školovanja. Ova škola je simbol naše budućnosti, naše mladosti, simbol jeden nove Srbije koju svi zajedno gradimo“, rekao je predsjednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon otvaranja škole.
Kako je naveo, Pokrajinska vlada je u protekle četiri godine realizirala brojne projekte u cilju unapređenja i poboljšanja uvjeta školovanja u svim obrazovnim ustanovama.
„Pokazali smo da se zajedničkim radom, okupljanjem oko projekata i suradnjom na svim razinama vlasti može učiniti mnogo i na planu obrazovanja. Ovo je velik dan za učenike, učitelje, nastavnike i sve zaposlenike ove škole, ali i za cijelu Srijemsku Mitrovicu“, rekao je Mirović, poželjevši sretan početak školske godine svim učenicima.
Ministar prosvjete, znanosti i tehnološkog razvoja, Mladen Šarčević, istakao je da je škola vrlo dobro opremljena i da su nabavom moderne opreme stvoreni uvjeti za izvođenje suvremene nastave.
„Tijekom ljeta su izvođeni radovi na čak 192 škole u Srbiji, a ova škola je jedna od njih. Stvaramo najbolje uvjete za učenje i odrastanje djece, unosimo novosti u nastavni program, osuvremenjujemo nastavu i taj trend moramo nastaviti“, izjavio je ministar Šarčević.
Zamjenica gradonačelnika Srijemske Mitrovice, Svetlana Milovanović, rekla je da je otvaranjem ove škole ostvaren san svih građana Srijemske Mitrovice, ističući da je to učinjeno zahvaljujući Pokrajinskoj vladi i njezinom predsjedniku Igoru Miroviću.
Ocjenjujući da je ova škola jedan od najsuvremenijih objekata tog tipa u Srbiji, ravnatelj OŠ „Jovan Popović“, Slobodan Stojilković, rekao je da nova zgrada donosi bolje sutra za sve učenike, nastavno i drugo osoblje, jer će im, kako je naveo, omogućiti lakši rad, kvalitetnije uvjete za školovanje i svladavanje gradiva.
Otvaranju škole nazočili su i pokrajinski tajnik za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice, Mihály Nyilas, i ravnatelj Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, Nedeljko Kovačević.

Izvor: Pokrajinska vlada

01.09.2020

  • Otvaranje
  • Otvaranje
  • Otvaranje
  • Otvaranje
  • Otvaranje
  • Otvaranje
  • Otvaranje
  • Otvaranje
  • Otvaranje