media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Megnyílt a mitrovicai Jovan Popović Általános Iskola új épülete

Otvaranje


Ma megnyílt a mitrovicai Jovan Popović Általános Iskola új épülete, melynek építésére és felszerelésére a Tartományi Kormány, a helyi önkormányzat támogatásával, 382 millió dinárt fordított.
A régi épületet, amely a hatvanas években épült és nagyon rossz állapotban volt, 4100 m2 területű és 1200 diák befogadására képes új épület váltotta fel.
„A Jovan Popović Általános Iskola diákjai az új iskolaévet új padokban és új épületben kezdik. Kevesebb, mint két év alatt építettük és szereltük fel teljesen az új épületet és ezzel mától új feltételek jöttek létre a korszerűbb iskolarendszerhez. Ez az iskola a jövőnk, a fiatalságunk jelképe, egy új Szerbia jelképe, amit együtt építünk” – mondta Igor Mirović, a tartományi Kormány elnöke, az iskola megnyitója után.
Mint mondta, a tartományi Kormány az elmúlt négy évben számos projektet valósított meg az iskoláztatási feltételek javítása és előmozdítása érdekében minden oktatási intézményben.
„Megmutattuk, hogy közös munkával, a projekt köré csoportosulva és a hatalom minden szintjének együttműködésével sok minden megtehető az oktatás terén. Nagy nap ez a diákok, tanítóik, tanáraik és az iskola minden dolgozója számára, de egész Mitrovica számára is” – mondta Mirović elnök, és jó munkát kívánt az iskolaév kezdéséhez minden tanulónak.
Mladen Šarčević, oktatási, tudományügyi és technológia-fejlesztési miniszter kiemelte, hogy az iskola nagyon jól felszerelt és a korszerű eszközök a korszerű oktatás feltételeit biztosítják.
„A nyár folyamán 192 szerbiai iskolán végeztek munkálatokat, a mitrovicai iskola ezek egyike. Megteremtjük a legjobb körülményeket a gyermekek tanulásához és fejlődéséhez, újdonságokat viszünk a tanítási programba, korszerűsítjük az oktatást és ezt folytatnunk kell“ - jelentette ki a miniszter.
Svetlana Milovanović, Mitrovica polgármester-helyettese elmondta, hogy az új iskola megnyitásával Mitrovica minden polgárának álma valósult meg, kihangsúlyozva, hogy ez a Tartományi Kormánynak köszönhető és Igor Mirović tartományi kormányelnöknek.
Az iskola igazgatója, Slobodan Stojilković, elmondta, hogy megítélése szerint ez az iskola az egyik legkorszerűbb ilyen típusú intézmény Szerbiában, és az új épület jobb jövőt nyújt a diákoknak, a pedagógusoknak és az intézmény minden dolgozójának, mert megkönnyíti a munkájukat, színvonalas feltételeket biztosít a tanulásra és a tananyag elsajátítására.
Az iskola megnyitóján jelen volt Nyilas Mihály tartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi – nemzeti közösségi titkár és Nedeljko Kovačević, Vajdaság AT Nagyberuházási Igazgatóságának igazgatója is.

Forrás: Tartományi Kormány

01.09.2020

  • Otvaranje
  • Otvaranje
  • Otvaranje
  • Otvaranje
  • Otvaranje
  • Otvaranje
  • Otvaranje
  • Otvaranje
  • Otvaranje