media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Честитка поводом дана просветних радника


Поштовани просветни радници,

Дан просветних радника јесте прилика да се сви који се баве образовањем, на различите начине и на различитим нивоима, подсете свега што је до сада постигнуто у овој области, да размишљају о изазовима који су пред нама, као и о потенцијалним решењима, а све са истим циљем – да се допринесе стварању бољег друштва улагањем у образовање.

Имајући у виду то да је образовање основа развоја друштва у целини, ваша улога је важна и велика. Квалитетно и доступно образовање свима нама је циљ. Верујем да није једноставно без предаха бранити професионални углед и достојанство, а истовремено неговати, чувати, подучавати и предводити наше најлепше и највредније – нашу децу!

У овом тренутку, приоритет нам је свакако здравље ђака и свих запослених у области образовања. До сада сте показали своју способност да се прилагодите новонасталој ситуацији и новим условима рада. Без вас, цео систем не би био одржив, а наше идеје и покушаји унапређивања образовно-васпитног система, остали би без резултата да немамо снажно упориште управо у квалитетном и посвећеном наставном кадру. Наша заједничка улога јесте да се процес образовања настави и да нашој деци обезбедимо што боље услове за рад.

Стога, драги наши просветни радници, нека вам звезда водиља буду осмеси оних који вам се радују, којима сте узор и пример, оних чија је будућност великим делом и у вашим рукама. Нека вам будућност коју стварате данас и овде буде светлост којој тежите.

Није увек лако одговорити на бројне изазове модерног доба, али пут којим идете и којем сте се посветили веома је значајан за све нас.

У то име, срећан вам празник!

ПОКРАЈИНСКИ СЕКРЕТАР
Szakállas Zsolt
(Жолт Сакалаш)

09.11.2020