media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Čestitka povodom dana prosvetnih radnika


Poštovani prosvetni radnici,

Dan prosvetnih radnika jeste prilika da se svi koji se bave obrazovanjem, na različite načine i na različitim nivoima, podsete svega što je do sada postignuto u ovoj oblasti, da razmišljaju o izazovima koji su pred nama, kao i o potencijalnim rešenjima, a sve sa istim ciljem – da se doprinese stvaranju boljeg društva ulaganjem u obrazovanje.

Imajući u vidu to da je obrazovanje osnova razvoja društva u celini, vaša uloga je važna i velika. Kvalitetno i dostupno obrazovanje svima nama je cilj. Verujem da nije jednostavno bez predaha braniti profesionalni ugled i dostojanstvo, a istovremeno negovati, čuvati, podučavati i predvoditi naše najlepše i najvrednije – našu decu!

U ovom trenutku, prioritet nam je svakako zdravlje đaka i svih zaposlenih u oblasti obrazovanja. Do sada ste pokazali svoju sposobnost da se prilagodite novonastaloj situaciji i novim uslovima rada. Bez vas, ceo sistem ne bi bio održiv, a naše ideje i pokušaji unapređivanja obrazovno-vaspitnog sistema, ostali bi bez rezultata da nemamo snažno uporište upravo u kvalitetnom i posvećenom nastavnom kadru. Naša zajednička uloga jeste da se proces obrazovanja nastavi i da našoj deci obezbedimo što bolje uslove za rad.

Stoga, dragi naši prosvetni radnici, neka vam zvezda vodilja budu osmesi onih koji vam se raduju, kojima ste uzor i primer, onih čija je budućnost velikim delom i u vašim rukama. Neka vam budućnost koju stvarate danas i ovde bude svetlost kojoj težite.

Nije uvek lako odgovoriti na brojne izazove modernog doba, ali put kojim idete i kojem ste se posvetili veoma je značajan za sve nas.

U to ime, srećan vam praznik!

POKRAJINSKI SEKRETAR
Szakállas Zsolt
(Žolt Sakalaš)

09.11.2020