media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Pedagógusnapi jókívánság


Kedves pedagógusok, tanügyi dolgozók!

A pedagógusnap jó alkalom számunkra, oktatással foglalkozók számára, hogy különféle módon és szinten felidézzük mindazt, amit eddig elértünk ezen a téren, hogy elgondolkodjunk az előttünk álló kihívásokon, és a lehetséges megoldásokon, valamint hogy az oktatásba történő befektetéssel hozzájáruljunk egy jobb társadalom megteremtéséhez.

Az oktatás az egész társadalom fejlődésének alapja, így rendkívül nagy és jelentős szerepet játszik. Közös célunk a mindenki számára elérhető minőségi oktatás. Úgy vélem, nem könnyű szüntelenül védeni a szakma hírnevét és a méltóságát, ugyanakkor ápolni, óvni, oktatni és irányítani legszebb és legértékesebb kincsünket, a gyermekeket!

Jelenleg elsődleges feladatunk a diákok és tanügyben dolgozók egészségének megóvása. Pedagógusaink az eddigiekben megmutatták, hogy képesek alkalmazkodni az új helyzethez és az új munkakörülményekhez. Önök nélkül nem lenne fenntartható az egész rendszer, és ha az elkötelezett oktatói állomány nem biztosítana szilárd alapokat a minőségi oktatáshoz, a mi ötleteink és az oktatási rendszer fejlesztésére tett kísérleteink eredmények nélkül maradnának. Közös szerepünk az oktatási folyamat folytatása és a lehető legjobb munkakörülmények biztosítása gyermekeink számára.

Kedves tanügyi dolgozók, legyen a vezércsillaguk azok mosolya, akik örülnek Önöknek, akiknek követendő például szolgálnak, és jövőjük nagyrészt az Önök kezében van. Az itt és most születő jövő legyen az a fény, amely felé törekednek.

Nem könnyű a modern kor kihívásainak mindig megfelelni, de az Önök által választott és naponta megjárt út mindenki számára nagyon fontos.

Ennek jegyében kívánok boldog pedagógusnapot mindannyiuknak!


Szakállas Zsolt
tartományi titkár

09.11.2020