media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Две нове услуге социјалне заштите при школи у Сремској Митровици

2


При Школи за основно и средње образовање „Радивој Поповић” у Сремској Митровици, данас је свечано отворен објекат за „Дневне услуге социјалне заштите”. Том приликом, представљене су и две нове услуге социјалне заштите – помоћ у кући и лични пратилац. Обе услуге су лиценциране и обављаће их за то оспособљена и акредитована лица.

Услуга лични пратилац намењена је за децу и ученике са сметњама у развоју, ради остваривања њихових основних животних потреба. Активности услуге лични пратилац зависе управо од потреба детета односно ученика и крећу се у оквиру уобичајених активности којима се пружа подршка у области кретања, одржавања личне хигијене, храњења, облачења и комуникације с другима.

Помоћ при санацији, уређењу и адаптацији објекта за „Дневне услуге социјалне заштите” пружили су Град Сремска Митровица и Казнено-поправни завод из Сремске Митровице – као извођач радова, док су Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ и НАЛЕД помогли при опремању објекта.

Свечаном отварању присуствовали су градоначелница Сремске Митровице Светлана Миловановић, начелник Управе за социјалну заштиту и заштиту животне средине Дражен Риђошић, заменик покрајинског секретара за образовање Милан Ковачевић, као и представник НАЛЕДА.

Извор: Сремска ТВ

01.03.2021

  • 2
  • 2
  • 2
  • 2