media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Посета општини Жабаљ

Mirovic


Председник Покрајинске владе Игор Мировић, потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Жолт Сакалаш и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић посетили су данас општину Жабаљ, где су обишли ОШ „Жарко Зрењанин“ у Госпођинцима и Пољопривредно газдинство „Радишић“ у Чуругу.

„У општини Жабаљ смо у протеклим годинама урадили много конкретних ствари. Један од важних пројеката је обнова школе у Госпођинцима, у којој смо пре пет година затекли незавршену спортску салу, а данас имамо не само нову салу, него је обновљен и читав објекат“, казао је Мировић.

Захваљујући подршци Покрајинске владе, ОШ „Жарко Зрењанин“ је са 26 милиона динара улагања у потпуности реконструисана, а обновљени су и фискултурна сала и спортски терен. Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар Жолт Сакалаш истакао је да Покрајинска влада дуги низ година улаже у образовне установе на територији Војводине. Он је додао да има још много посла, јер у Покрајини има више од 550 школа.

Делегација Покрајинске владе је током посете обишла и Пољопривредно газдинство „Радишић“, у оквиру којег је и млекара „Фармер“, где се традиционално већ читав век производе сиреви који су своје место нашли и на светском тржишту.

„Ово газдинство је пример колико значи традиција, квалитет и заједничко окупљање око модернизације производње сира“, рекао је Мировић и додао да Покрајина даје значајне субвенције за модернизацију производње. Он је нагласио да Покрајина није смањивала средства за пољопривреду у овој години, иако је пандемија несумњиво утицала на економију наше земље.

Покрајински секретар Чедомир Божић казао је да је газдинство „Радишић“, које се осим млекарством бави и производњом житарица, добар пример интензивне производње коју ресорни секретаријат својим мерама подржава. Према његовим речима, газдинство је користило подстицаје за увођење стандарда и за опремање сточарске фарме, а вредност инвестиција је четири милиона динара. У плану је дигитализација производње, увођењем робота за мужу крава, што ће допринети продуктивности и ефикасности рада.

Председник Општине Жабаљ Урош Радановић казао је да из Покрајине у протекле четири године инвестирано више од 400 милиона динара у јавну инфраструктуру – путеве, саобраћајнице, образовне институције и водоводну мрежу.

Извор: Покрајинска влада

23.03.2021

  • Mirovic
  • Mirovic
  • Mirovic
  • Mirovic
  • Mirovic
  • Mirovic
  • Mirovic
  • Mirovic
  • Mirovic
  • Mirovic