media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Posjet općini Žabalj

Mirovic


Predsjednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, potpredsjednik Pokrajinske vlade i pokrajinski tajnik za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Zsolt Szakállas i pokrajinski tajnik za poljoprivredu, vodno gospodarstvo i šumarstvo Čedomir Božić posjetili su danas općinu Žabalj, gdje su obišli OŠ „Žarko Zrenjanin“ u Gospođincima i Poljoprivredno gospodarstvo „Radišić“ u Čurugu.

„U općini Žabalj smo u proteklim godinama uradili mnogo konkretnih stvari. Jedan od važnih projekata je obnova škole u Gospođincima, u kojoj smo prije pet godina zatekli nezavršenu sportsku dvoranu, a danas imamo ne samo novu dvoranu, nego je obnovljen i čitav objekt“, kazao je Mirović.

Zahvaljujući potpori Pokrajinske vlade, OŠ „Žarko Zrenjanin“ je s 26 milijuna dinara ulaganja u potpunosti rekonstruirana, a obnovljeni su i sportska dvorana i sportski teren. Potpredsjednik Pokrajinske vlade i pokrajinski tajnik Zsolt Szakállas istaknuo je da Pokrajinska vlada dugi niz godina ulaže u obrazovne ustanove na teritoriju Vojvodine. On je dodao da ima još mnogo posla, jer u Pokrajini ima više od 550 škola.

Izaslanstvo Pokrajinske vlade je tijekom posjeta obišlo i Poljoprivredno gospodarstvo „Radišić“, u okviru kojeg je i mljekara „Farmer“, gdje se tradicionalno već čitavo stoljeće proizvode sirevi koji su svoje mjesto našli i na svjetskom tržištu.

„Ovo gospodarstvo je primjer koliko znači tradicija, kvaliteta i zajedničko okupljanje oko modernizacije proizvodnje sira“, rekao je Mirović i dodao da Pokrajina daje značajne subvencije za modernizaciju proizvodnje. On je naglasio da Pokrajina nije smanjivala sredstva za poljoprivredu u ovoj godini, iako je pandemija nesumnjivo utjecala na ekonomiju naše zemlje.

Pokrajinski tajnik Čedomir Božić kazao je da je gospodarstvo „Radišić“, koje se osim mljekarstvom bavi i proizvodnjom žitarica, dobar primjer intenzivne proizvodnje koju resorno tajništvo svojim mjerama podupire. Prema njegovim riječima, gospodarstvo je koristilo poticaje za uvođenje standarda i za opremanje stočarske farme, a vrijednost investicija je četiri milijuna dinara. U planu je digitalizacija proizvodnje, uvođenjem robota za mužu krava, što će pridonijeti produktivnosti i učinkovitosti rada.

Predsjednik Općine Žabalj Uroš Radanović kazao je da iz Pokrajine u protekle četiri godine investirano više od 400 milijuna dinara u javnu infrastrukturu – ceste, prometnice, obrazovne institucije i vodovodnu mrežu.

23.03.2021

  • Mirovic
  • Mirovic
  • Mirovic
  • Mirovic
  • Mirovic
  • Mirovic
  • Mirovic
  • Mirovic
  • Mirovic
  • Mirovic