media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Otvoren sajam obrazovanja „Putokazi”

Sakalas


Danas je otvoren 16. sajam obrazovanja „Putokazi”, na on-lajn platformi ExpoOnline.rs Novosadskog sajma. Na sajmu učestvuje više od 70 izlagača, koji će učenicima pomoći oko izbora upisa u srednje škole i na fakultete. Zbog trenutne epidemiološke situacije, sajam se ove godine prvi put održava on-lajn, a trajaće od 24. do 26. marta 2021. godine.

U okviru svečanog otvaranja, učesnicima su se između ostalih obratili generalni direktor Novosadskog Sajma mr Slobodan Cvetković, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. Dr Zoran Milošević i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žolt Sakalaš.

„Naš sekretarijat je i ove godine finansirao učešće onih srednjih škola iz AP Vojvodine, čije su prezentacije, u skladu s mogućnostima, predstavljene na sajmu. Prilagođavamo se okolnostima koje ni za koga nisu lake, ali jednako smo posvećeni ulaganju u najbolju moguću obrazovnu sutrašnjicu. Veoma bih se obradovao nekom konzervativinijem, uobičajenom izdanju sajma već dogodine, gde ćemo imati priliku ponovo da se sretnemo doslovno, a ne samo virtualno.” – rekao je Sakalaš povodom otvaranja.

Kao i prethodnih godina, pomenuti sekretarijat je nastavio saradnju s Pedagoškim zavodom Vojvodine, a po prvi put ove godine – i s Republičkim pedagoškim zavodom Republike Srpske, koji će na ovom sajmu takođe predstaviti svoje aktivnosti.

Sajam je i ovaj put organizovao „Poklon-igru” za sve one koji se registruju kao učesnici. Najsrećnije dobtinike očekuju laptop, tablet računar ili mobilni telefon. Svi zainteresovani mogu da se prijave do petka, 26. marta, do 16:00 časova, na platformi ExpoOnline.rs. Učešće na sajmu je besplatno i nije vremenski ograničeno.

24.03.2021

  • Sakalas
  • Sakalas
  • Sakalas