media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Otvoren sajam obrazovanja „Putokazi”

Sakalas


Danas je otvoren 16. sajam obrazovanja „Putokazi”, na on-line platformi ExpoOnline.rs Novosadskog sajma. Na sajmu sudjeluje više od 70 izlagatelja, koji će učenicima pomoći oko izbora upisa u srednje škole i na fakultete. Zbog trenutačne epidemiološke situacije, sajam se ove godine prvi puta održava on-line, a trajati će od 24. do 26. ožujka 2021. godine.

U okviru svečanog otvaranja, sudionicima su se između ostalih obratili generalni direktor Novosadskog Sajma mr. Slobodan Cvetković, pokrajinski tajnik za visoko obrazovanje i znanstvenoistraživačku djelatnost prof. Dr. Zoran Milošević i potpredsjednik Pokrajinske vlade i pokrajinski tajnik za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Zsolt Szakállas.

„Naše tajništvo je i ove godine financiralo sudjelovanje onih srednjih škola iz AP Vojvodine, čije su prezentacije, u skladu s mogućnostima, predstavljene na sajmu. Prilagođavamo se okolnostima koje ni za koga nisu lake, ali jednako smo posvećeni ulaganju u najbolju moguću obrazovnu sutrašnjicu. Veoma bih se obradovao nekom konzervativnijem, uobičajenom izdanju sajma već dogodine, gdje ćemo imati priliku ponovno se sresti doslovno, a ne samo virtualno.” – rekao je Szakállas povodom otvaranja.

Kao i prethodnih godina, spomenuto tajništvo je nastavilo suradnju s Pedagoškim zavodom Vojvodine, a po prvi puta ove godine – i s Republičkim pedagoškim zavodom Republike Srpske, koji će na ovom sajmu također predstaviti svoje aktivnosti.

Sajam je i ovaj put organizirao „Poklon-igru” za sve one koji se registriraju kao sudionici. Najsretnije dobitnike očekuju prijenosno računalo, tablet računalo ili mobilni telefon. Svi zainteresirani mogu se prijaviti do petka, 26. ožujka, do 16:00 sati, na platformi ExpoOnline.rs. Sudjelovanje na sajmu je besplatno i nije vremenski ograničeno.

24.03.2021

  • Sakalas
  • Sakalas
  • Sakalas