media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Megnyitották az Útmutató oktatási vásárt

Milosevic


Ma nyitották meg a 16. Útmutató oktatási vásárt az Újvidéki Vásár ExpoOnline.rs online platformján. A vásáron több mint 70 kiállító vesz részt, akik segítik a tanulókat a középiskolákba és az egyetemi karokra való beiratkozás kiválasztásában. A jelenlegi járványügyi helyzet miatt a vásár idén először online formában kerül megrendezésre, és 2021. március 24-től 26-ig tart.

Az ünnepélyes megnyitó alkalmával a résztvevőket, többek között, Slobodan Cvetković magiszter, az Újvidéki Vásár vezérigazgatója, dr. Zoran Milošević professzor, tartományi felsőoktatási és tudományos kutatási titkár, valamint Szakállas Zsolt, a Tartományi Kormány alelnöke és tartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi – nemzeti közösségi titkár köszöntötte.

„Titkárságunk idén is támogatta azon Vajdaság autonóm tartományi középiskolák részvételét, amelyek előadását – a lehetőségekhez mérten – a vásáron bemutatták. Olyan körülményekhez alkalmazkodunk, amelyek senki számára sem könnyűek, de ugyanúgy elkötelezettek vagyunk a lehető legjobb jövőbeli oktatás beruházása iránt. Nagy örömmel töltene el, ha már a jövő évi vásárt hagyományosabb, megszokottabb formában tartanánk meg, ahol lehetőségünk lesz szó szerint találkozni, nem csak virtuálisan.” – nyilatkozta a megnyitó alkalmával Szakállas Zsolt.

Az előző évekhez hasonlóan, az említett Titkárság folytatja az együttműködését a Vajdasági Pedagógiai Intézettel, ez évben pedig, első alkalommal, együttműködik a Boszniai Szerb Köztársaság Köztársasági Pedagógiai Intézettel is, amely a vásáron úgyszintén bemutatja tevékenységét.

A vásáron ez alkalommal is megszervezték a résztvevőként regisztrálók részére az Ajándék-játékot. A legszerencsésebb nyerteseket laptop, táblagép vagy mobiltelefon illeti meg. Valamennyi érdeklődő március 26-áig, pénteken 16 óráig jelentkezhet az ExpoOnline.rs platformon. A vásáron való részvétel díjmentes és időben nem korlátozott.

24.03.2021

  • Milosevic
  • Milosevic
  • Milosevic