media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Честитка поводом празникa румунске националне мањине - националне заједнице


Поводом 01. децембра, празникa румунске националне мањине - националне заједнице, дана када је проглашено уједињење Румуније, најсрдачније честитам Националном савету румунске националне мањине у Републици Србији и свим припадницима румунске националне мањине- националне заједнице овај празник.

Скупштина АП Војводине усвојила је одлуку да се управо овај дан издвоји као датум од посебног значаја за румунску националну мањину- националну заједницу, а тиме и за АП Војводину у целини, што је само потврда политике уважавања и поштовања коју спроводи Покрајинска влада.

У Аутономној покрајини Војводини, у миру и хармонији, вековима живе припадници румунске националне мањине - националне заједнице, што се може захвалити и тежњама Покрајинске владе да обезбеди и унапреди заштиту права, традиције, културе и језика свих националних мањина-националних заједница на територији покрајине. Тиме се доказује наша повезаност и исте вредности које делимо, што треба да нам представља и путоказ за будућност, негујући заједничке европске вредности и принципе, зарад добробити и благостања свих наших грађана.

У то име, честитам празник свим припадницима румунске националне мањине-националне заједнице!

Покрајински секретар
Szakállas Zsolt
(Жолт Сакалаш)

30.11.2021