media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Честитка поводом школске славе Свети Сава

svetisava2022


Поштовани просветни радници и драги наши ученици,

Желим да вам упутим срдачне честитке поводом школске славе Светог Саве.
Ове речи посвећујем онима који припремају будуће генерације за савладавање животних лекција и који знају да, негујући традицију и поштујући великане из прошлости, стварају бољу и светлију будућност.
Ове речи посвећујем и вама, деци, ђацима који спремно и жељно чекате ваше просветитеље да прошире ваше младалачке хоризонте, пруже вам све знање овог света и утоле вашу жеђ за сазнавањем и потом вас пусте да самостално и храбро корачате светом – једнако радознали, али спремнији да се ухватите у коштац са свакодневним изазовима нашег доба.
Вама, просветним радницима, желим да и даље следите пут Светога Саве, утабан вишевековним корацима ваших претходника. Пут свакодневног надахнућа, препун изазова и жеље за преношењем знања, просвећивањем и интелектуалним доприносом својој заједници. Будите поносни на себе сваки пут када погледате генерације младих радозналаца које сте увели у свет знања и образовања. Будите поносни када видите у какве су људе израсли.
Нека вас дух светосавља подсети на то колико је ваша улога важна и нека вам дâ снаге да изађете као победници из борбе са искушењима која су пред вама, а ја вам – у име Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине ‒ националне заједнице, и у своје лично име – желим пуно успеха у даљем раду.
Срећна слава!
С поштовањем,

ПОКРАЈИНСКИ СЕКРЕТАР
Szakállas Zsolt
(Жолт Сакалаш)

27.01.2022

  • svetisava2022