media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Пуштен у рад портал Школе Војводине

PU


Обједињене информације о свим образовно-васпитним, предшколским установама, као и о домовима ученика с територије АП Војводине, од данас можете пронаћи на новом порталу Школе Војводине, који је доступан на следећој адреси http://skolevojvodine.vojvodina.gov.rs/

Од сада, деца, њихови родитељи, просветни радници и сви заинтересовани могу да приступе основним подацима о свакој школској установи, као што су, на пример, година оснивања, оснивач, врста установе, језик образовно-васпитног рада, име директора и датум ступања на дужност. Такође, наведени су и контакт подаци сваке установе – број телефона, имејл и веб-адреса. Поред тога, на сајту постоји опција да се сузи избор претраге, те заинтересовани могу посебно да одаберу тип установе, да ли се она сврстава у категорију јавних или приватних установа, а могу и да погледају галерију фотографија.

Циљ Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, приликом покретања портала Школе Војводине, био је да се обједине све информације о вртићима, школама и домовима ученика, те да се на тај начин помогне деци и њиховим родитељима при одабиру одговарајуће образовно-васпитне установе.

На територији АП Војводине постоји 151 предшколска установа, 391 основна школа, 155 средњих школа и 18 домова ученика.

20.04.2022

  • PU
  • PU
  • PU
  • PU