media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Радни састанак на тему спровођења пробне матуре

image2

Радни састанак на тему припреме средњих школа за осигурање квалитета спровођења пробне матуре 2023. одржан је данас с директорима покрајинских средњих школа у Великој сали Скупштине Аутономне покрајине Војводине. Састанак је организовало Министарство просвете, а присутне је у име нашег секретаријата поздравила заменица покрајинског секретара Слађана Бурсаћ.

„Национални пројекат, државна матура, јесте испит иза којег стоји држава као главни актер који осигурава да сви полажу исти испит односно тест под једнаким условима – истог дана, у исто време, у истом трајању. Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице и Педагошки завод Војводине укључени су у све фазе пилотирања пројекта државне матуре. Верујемо да ћемо заједно успешно реализовати пилот-пројекат и када је реч о нашим ђацима, апсолутно постићи задати циљ – на крају положити испит зрелости.” – истакла је Слађана Бурсаћ.

У оквиру састанка, директори су имали прилику да се упознају с начином одржавања пробне матуре, као и да се информишу о свим евентуалним недоумицама. Државна матура подразумева завршне испите на крају средњошколског образовања у виду опште матуре коју полажу ученици гимназија, уметничке за ученике средњих уметничких школа, стручне матуре за ученике средњих стручних школа и завршног испита за ђаке тих школа на трогодишњим профилима.

Радним састанком руководили су помоћник министра Милош Благојевић и посебни саветник Зоран Костић.

28.04.2023

  • image2
  • image2
  • image2
  • image2
  • image2
  • image2
  • image2