media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Свечана додела сертификата и техничке опреме наставницима

Свечана додела сертификата и техничке опреме наставницима укљученим у пројекат Владе АП Вoјводине „Увођење двојезичке наставе на српском и енглеском језику у установе образовања и васпитања на територији АП Вoјводине“.

У петак, 24. маја 2013. године у Клубу посланика Скупштине АП Вoјводине, одржана је свечана додела сертификата и техничке опреме – таблет рачунара васпитачима и наставницима укљученим у пројекат Владе АП Вoјводине „Увођење двојезичке наставе на српском и енглеском језику у установе образовања и васпитања на територији АП Вoјводине“.
У организацији Британског савета у Београду, а у оквиру пројекта „Оснаживање капацитета за билингвалну наставу“, 25 васпитача и наставника похађало је методичку обуку за реализацију двојезичке наставе -CLIL AND BLENDED LEARNING- у школи BELL CAMBRIDGE у Кембриџу у фебруару 2013. године. Сертификате и техничку опрему доделио је Британски савет у Београду, који од почетка подржава и помаже поменути пројекат.

Широм Војводине више од 600 деце похађа комбиновану наставу на српском и енглеском језику. Овај пројекат се реализује у пет предшколских установа, пет основних школа и једној гимназији. Постоји намера да се укључе још неколико установа у пројекат.

Свечаној додели су присуствовали председник Владе АП Вoјводине др Бојан Пајтић и директор Британског савета у Београду Тони О`Брајен, као и бројни васпитачи, наставници и директори установа укључени у Пројекат.

30.05.2013