media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Наставак реализације пројекта двојезичке наставе

Покрајински секретар за образовање, управу и националне заједнице мр Андор Дели разговарао је 23. августа са Ен Гибсон (Ann Gibson), региналним менаџером за Европу у Cambridge International Examinations, представницима Cambridge University Press-a Бранком Стојановићем и Јелком Богић, као и са представницима Британског савета у Беораду Кристијаном Рајковићем и Небојшом Ђурићем o будућности пројекта Владе АПВ „Увођење двојезичке наставе на српском и енглеском језику у установе образовања и васпитања на територији АПВ“.
На састанку су договорени кораци које свака од институција треба да уради с циљем унапређења пројекта. Разговарало се и о могућностима и начину на који би школе укључене у пројекат могле да приступе богатој ризници Кембриџових материјала у вези са програмима и методиком наставе на енглеском језику, као и о примерима добре праксе у међународним оквирима.

Након састанка, Ен Гибсон је одражала у Основној школи „Петефи Шандор“ у Новом Саду предавање о двојезичкој настави за све наставнике који реализују пројекат.

23.08.2013