media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Куп толеранције 2013 - Oбавештење

Спортска такмичења са додатним културним садржајима "Куп толеранције 2013", у оквиру пројекта Владе АП Војводине "Афирмација мултикултурализма и толеранције у Војводини", одржаће се од 15. до 17. новембра 2013. године у Сомбору. Покрајински секретаријат за образовање, управу и националне заједнице, као носилац Пројекта реализују такмичења у сарадњи са Савезом за школски спорт Војводине.

Циљ акције је приближавање, међусобно упознавање и дружење припадника различитих националних и етничких заједница у Војводини и у том смислу изграђивање и унапређење међуетничког поверења и уважавања код младих у Војводини.

Такмичењe се организује у пет популарних спортова: кошарка (мушка и женска конкуренција), мали фудбал (мушка конкуренција), одбојка (мушко-женска мешовита конкуренција) и стони тенис (мешовита мушко-женска конкуренција).

Уз спортска такмичења организује се и пратећи културно-забавни програм за учеснике такмичења, у циљу међусобног упознавања, зближавања и развијања духа толеранције и уважавања међу младима различитог етничког порекла.

На спортским такмичењима ће учествовати 39 екипа основних и средњих школа целе Војводине са више од 400 учесника.

Листа школа-учесника такмичења

29.10.2013