media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Уручење признања „Др Ђорђе Натошевић“ најистакнутијим наставницима и образовно-васпитним установама у Војводини

У уторак, 12. новембра 2013. у згради Владе АП Војводине, по шеснаести пут су свечано додељена признања „Др Ђорђе Натошевић“ најистакнутијим наставницима и образовно-васпитним установама у Војводини.
Признања је уручио покрајински секретар за образовање, управу и националне заједнице, мр Андор Дели и председница Одбора за доделу признања „др Ђорђе Натошевић“, проф. др. Оливера Гајић.
Одбор за доделу признања, који је именовала Влада АП Војводине у саставу проф. Оливера Гајић, Зденка Ивковић, Весна Јововић, Жужана Ковач, Бељичка Паљо, Марко Лош и Милош Николић донео је одлуку о награђеним установама/појединцима на основу утврђених мерила за вредновање свих наведених сегмената рада установе, односно појединаца.

Признања „др Ђорђе Натошевић“ за школску 2012/2013. годину додељена су:

  • Основној школи „Свети Сава“ из Кикинде,

  • Данијела Миличић Требатицки, васпитачу у ПУ „Радост“ у Србобрану

  • Милкици Краснић, наставнику биологије у Гимназији „Ј.Ј.Змај“ у Новом Саду,

  • Весни Миљуш, наставнику биологије у ОШ „Ђорђе Натошевић“ у Новом Саду и

  • Мирјани Лазор, школском педагогу, стручном сараднику – педагогу у ШОСО „Милан Петровић“ у Новом Саду.


Признање „Др Ђорђе Натошевић“ установљено је одлуком Скупштине Аутономне Покрајине Војводине 12. априла 1996. године одредивши га као, тада једино аутентично покрајинско признање. Од установљења до ове године додељено је укупно 62 признања.
На овогодишњој додели највећег признања у области образовања и васпитања у Аутономној Покрајини Војводини покрајински секретар за образовање, управу и националне заједнице мр Андор Дели је у свом обраћању присутнима истакао важност овог признања јер се оно додељује предшколским установама, основним и средњим школама, васпитачима, наставницима, психолозима и педагозима из АП Војводине, који су остварили изузетне резултате, у претходне две године у васпитно – образовном раду, наставном процесу, сарадњи са родитељима, културној и јавној делатности и сарадњи са ужом и широм друштвеном заједницом, обезбеђивању квалитета рада установе, унапређивању толеранције и прихватањa различитости, инклузивног образовања и у другим областима у оквиру основне делатности. Све ово може и мора да буде подстрек свима који раде у области просвете. На крају свог говора покрајински секретар за образовање, управу и националне заједнице мр Андор Дели, честитао је добитницима овогодишњих награда са жељом да и у будућем васпитно-образовном раду буду тако успешни.

Галерија слике

13.11.2013