media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Потпредседник Владе Војводине мр Андор Дели примио учеснике концерта Музички мост (МUSICBRIDGE)

У уторак, 12. новембра 2013. године у згради Владе Аутономне Покрајине Војводине потпредседник Владе АПВ мр Андор Дели примио је учеснике уметничког пројекта Музички мост (Musicbridge).
Гала концерт Музички мост (Musicbridge) се одржава 12. новембра 2013. године у Синагоги (Јеврејска 11.) у 20,00 часова у оквиру ИПА пројекта новосадске Војвођанске хорске асоцијације (VOCA – Vojvodina Shoral association) и Свети Ђорђе Алберт Агора (Szent-Györgyi Albert Agóra) из Сегедина.
У свом поздравном говору, потпредседник Владе Војводине мр Андор Дели указао је на значај успостављања прекограничне сарадње и у области културе, јер је то сегмент који најлакше повезује људе. „Значај овог европског пројекта Музички мост је да на најлепши начин брише међудржавне границе и да кроз вокалну традицију зближава људе из земаља у региону“, истакао је потпредседник мр Дели. Пожелео је младим уметницима успешан наступ не само у Новом Саду већ и у Сегедину, где је за три дана организован следећи концерт.
Публици у оба града ће се представити 160 извођача, два хора и симфонијски оркестар. Иначе овај музички пројекат је започет пре седамнаест месеци а траје до маја наредне године. За његову реализацију, из средства Европске уније издвојено је око 70 хиљада евра.13.11.2013