media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Посета представника Институција омбудсмана за људска права Босне и Херцеговине

Мр Андор Дели, покрајински секретар за образовање, управу и националне заједнице и Јанош Орос, помоћник покрајинског секретар за националне заједнице примили су у четвртак, 12. децембра 2013. године делегацију Институција омбудсмана за људска права Босне и Херцеговине. Међу гостима су били Љубомир Сандић омбудсман, Нивес Јукић, омбудсман, Љиљана Синичковић програмски директор и Марија Кордић, заменик покрајинског омбудсмана.
Тема састанка је била вишејезично образовање на територији АП Војводине и улога Националних Савета у њему. Мр Дели, покрајински секретар за образовање, управу и националне заједнице је детаљно упознао госте са дугогодишњим искуством и начином рада у спровођењу образовања на језицима националних заједница на територији АПВ. Мр Дели је надаље изнео гостима и податке о резултатима вишејезичког образовања у васпитно-образовном раду, наставном процесу, културној и јавној делатности и сарањи са ужом и широм друштвеном заједницом, обезбеђивању квалитета рада установа и унапређивању толеранције и прихватања различитости.
Делегација Институције омбусмана за људска права Босне и Херцеговине се захвалила секретару на детаљним информацијама и на прилици, да се на адекватан начин упознају са војвођанским моделом и системом вишејезичног образовања. Изразили су наду да ће примери из Војводине моћи да се искористе у пракси и на територији Босне и Херцеговине.
На крају састанка, покрајински секретар за образовање, управу и националне заједнице и омбудсмани за људска права Босне и Херцеговине су се договорили о поновном састанку.

13.12.2013