media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Базар рукотворина школа за ученике са сметњама у развоја на теротирији АПВ

Покрајински секретар за образовање, управу и националне заједнице организовала је под мотом „Ми смо једнаки, зар не?“ продајни базар рукотворина школа за ученике са сметњама у развоју и инвалидитетом на територији АП Војводине у петак, 13. децембра 2013. године у периоду од 13.00-15.00 часова у холу зграде Владе АП Војводине.
У име домаћина на отварању базара присутне је поздравио мр Андор Дели, потпредседник Владе АП Војводине и покрајински секретар за образовање, управу и националне заједнице и мр Славица Марковић, директор школе за Основно и средње образовање Милан Петровић са домом ученика у Новом Саду.
Мр Андор Дели се захвалио учесницима овог хуманог пројекта, истакавши да је један од циљева Владе Војводине и ресорног секретаријата, поводом одржавања базара, био да се школама које образују децу са посебним потребама омогући једно посебно место за њихово окупљање где ће показати свој таленат, знање и умеће. Други циљ, према речима мр Делија, јесте да се омогући широј јавности да се упозна са радом ових школа и њиховим непроцењивим доприносом нашем друштву. „Ове школе нису само обичне образовно-васпитне установе, већ места где се свакодневно остварују основна људска права деце: право на једнак приступ образовању и право на приступ знању. На почетку 21. века просто је немогуће замислити да било које дете буде ускраћено за ово основно право. Мислим да је ово место и време да одамо пошту и колегама, који свакодневним трудом у овим школским установама дају драгоцени допринос и са нама заједно покушавају да граде друштво једнаких могућности за све наше грађане и грађанке,“ истакао је ресорни секретар.
Директорка школе „Милан Петровић“ међу осталог је истакла да су излагачи на штандове донели дела својих вредних руку да покажу шта све, уз подршку, могу да ураде.
После поздравних речи наступио је хор „ИСОН“ школе за Основно и средње образовање Милан Петровић са домом ученика у Новом Саду
Циљ ове манифестације је био да се промовише и награди рад ових специјализованих установа образовања и васпитања, али и да посетиоци базара добију прилику да покажу хуманост на делу.
Прикупљена средства су наравно припала школама.
Покрајински секретаријат за образовање, управу и националне заједнице овом приликом уручио је и новогодишње поклон пакетиће ученицима/учесницима овог базара.
Осим покровитеља манифестација Секретаријата за образовање, управу и националне заједнице спонзори су били Градска управа за заштиту животне средине, Очна клиника „Oculus“ из Београди СЗР Бомбоница из Чуруга.

Фото галерија

13.12.2013