media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Потписан Протокол о сарадњи са Фондом "Европски послови" АП Војводине

У оквиру Међународног сајма образовања „Путокази” данас је потписан Протокол о сарадњи између Покрајинског секретаријата за образовање, управу и националне заједнице и Фонда "Европски послови" АП Војводине. Протокол о сарадњи су потписали мр Андор Дели, потпредсеник Владе АП Војводине и Андрија Алексић, руководилац сектора „Европски фондови“ АП Војводине.

Потпредседник Владе АП Војводине и покрајински секретар за образовање, управу и националне заједнице мр Андор Дели изразио је задовољство што је Фонд „Европски послови“ АП Војводине препознао значај образовања у оним институцијама за које је Секретаријат надлежан. Секретаријат ће да препусти иницијативу за остварење значајних европских пројеката Фонду и, према речима мр Андора Делија, нада се изузетним резултатима у њиховој реализацији. На путу европских интеграција од изузетног значаја је да се укључи и образовање са образовним институцијама по угледу на европска искуства, и у овом процесу од изузетног значаја је помоћ стручног кадра Фонда "Европски послови" АП Војводине.

Андрија Алексић, руководилац сектора „Европски фондови“ је присутнима говорио о значају потписивања протокола, о сарадњи са Покрајинским секретаријатом за образовање, управу и националне заједнице. Такође је представио шансе Војводине у предстојећем буџетском периоду 2014-2020. године и у складу са протоколом приказао и његове предности. Значајно је да ће постојати могућност за одржавања обука за припрему пројеката финансираних путем ЕУ фондова у оним институцијама за које је Секретаријат надлежан, затим припрема заједничких пројеката у европским програмима и у оквиру инструмента за претприступну помоћ, као и представљање образовних институција у Бриселу. Стога треба подстаћи образовне институције да узму активно учешће у овом раду и заједно са носиоцима пројекта отпочну активну сарадњу у оквиру датих тема.

Фото: Андраш Отош

04.03.2014