media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Најава догађаја

У понедељак, 24. марта 2014. године, у сали 3 Скупштине АП Војводине, с почетком у 13.00 часова, организоваће се сусрет једанаест стажиста (припадника албанске, бошњачке и ромске националне мањине), ангажованих на „Програму стажирања за младе – припаднике мањина у државним институцијама у Србији” у шест државних институција и у Покрајинском секретаријату за образовање, управу и националне заједнице.

Поред свакодневног радног искуства које ће млади током шестомесечног стажирања стицати у државним институцијама, планиране су и посете неким од најважнијих институција Републике Србије, као и низ других активности. Посета Покрајинском секретаријату за образовање, управу и националне заједнице представља веома важну прилику за стажисте да се ближе упознају с радом институције, и у самом је врху њихових интересовања.
Имајући у виду чињеницу да је АП Војводина мултикултурална средина, на чијем простору заједнички живе припадници многих националних мањина и етничких заједница, стажисти су посебно заинтересовани за посету Сектору за националне заједнице.

Ова посета предвиђена је у оквиру пројекта „Програм стажирања за младе – припаднике мањина у државним институцијама у Србији”, који организује Канцеларија за људска и мањинска права, уз подршку амбасада Велике Британије и Краљевине Холандије у Београду, Шведске агенције за међународни развој (СИДА) и Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС).

21.03.2014