media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Квиз знања Колико се познајемо?

Квиз знања ученика средњих школа Војводине, из историје националних заједница Војводине, под називом Колико се познајемо, последњих осам година заједнички реализују Покрајински секретаријат за образовање, управу и националне заједнице и Радиодифузна установа Војводине. У овој, деветој години постојања квиза, снимање је почело 24. марта, у студију Дуна у Петроварадину.
Циљ активности јесте едукација становништва, пре свега младих, о заједничкој историји и култури различитих националних заједница које живе у Војводини. Тај се циљ остварује масовним учествовањем ученика средњих школа из Војводине и омогућавањем медијског преноса такмичења.
Ученици се за такмичење припремају користећи се публикацијом „Колико се познајемо”, допуњеном поглављем под називом „Културно-историјске знаменитости Војводине”, у издању Покрајинског секретаријата за образовање, управу и националне заједнице, као и музичким ЦД-ом у издању Радиотелевизије Војводине и публикацијом „У срцу нам шајка ‒ 250 година Шајкашког батаљонаˮ у издању Музеја Војводине.
У деветом циклусу квиза у 2014. години учествује 48 екипа средњих школа с територије целе Војводине то јест око 200 такмичара и више од 2000 њихових навијача. Од 2006. године до данас, у такмичењима је учествовало више од 2000 такмичара и више од 30000 навијача. Такмичења обухватају дванаест четвртфиналних, три полуфинална такмичења и финално такмичење, која се у потпуности снимају и емитују на програмима Радиотелевизије Војводине.
Ове године, жири је у саставу: Мирко Грлица, музејски саветник у Градском музеју Суботица (председник), др Агнеш Озер, историчарка, директорка Музеја Војводине, Милкица Поповић, виши кустос у Музеју Војводине и Душан Јовановић (контролор).
Покрајински секретаријат за образовање, управу и националне заједнице наградиће две првопласиране екипе путовањем чији је циљ упознавање с људима и просторима културолошки блиским Војводини, а о чему ће РТВ припремити репортажу која ће бити емитована по окончању такмичарских емисија квиза
Промо Квиз: Колико се познајемо? 2011 РТВ Војводина

Фотографије са снимања на Фејсбук станици Секретаријата

26.03.2014