media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Делегација Дијаконије Виртемберг у посети

Мр Андор Дели, потпредседник Владе АП Војводине, покрајински секретар за образовање, управу и националне заједнице, примио је 1. априла шесточлану делегацију из Дијаконије Виртемберг (Диаконие Wüрттемберг) Штутгарт, Баден-Виртемберг из Немачке, и представнике Екуменске хуманитарне организације из Новог Сада.
Том приликом, Дели је члановима делегације Дијаконије Виртемберг представио рад Покрајинског секретаријата за образовање, управу и националне заједнице. Секретар је детаљно информисао госте и о положајима и правима националних заједница на територији АП Војводине и о употреби језика, с посебним освртом на образовање на језицима националних заједница. Истакао је важност сарадње с националним саветима на пољу образовања, пре свега у погледу малих одељења у којима се настава реализује на мањинским наставним језицима, као и улогу националних савета у управљању школама где се настава одвија на језику мањинске националне заједнице.
Гости су представили свој рад и истакли да је Дијаконија Виртемберг традиционални донатор новосадске Екуменске хуманитарне организације, који финансира пројекте у области рада с Ромском националном заједницом у Србији (поготово рад с Ромима/Ромкињама повратницима/повратницама на основу споразума о реадмисији).

01.04.2014