media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Радна посета покрајинског секретара мр Андора Делија Мадриду

Покрајински секретар за образовање, управу и националне заједнице, мр Андор Дели, у марту 2014. године, у организацији Британског савета ‒ партнера пројекта: „Увођење двојезичне наставе на српском и енглеском језику у установе образовања и васпитања на територији Аутономне Покрајине Војводине″, обавио је радну посету Мадриду.
Циљ студијског путовања у Мадрид био је да представници Пројекта, заједно с партнерима из Британског савета и Министарства просвете, науке и технолошког развоја, размене искуства и стекну увид у различите моделе организовања двојезичке наставе, њихове резултате и изазове. Упознавање с другим двојезичким образовним системима који иза себе имају дугогодишњу праксу и драгоцено искуство, од практичког је значаја за даљу реализацију и унапређивање нашег пројекта.
Током радне посете, покрајински секретар мр Андор Дели састао се са амбасадором Србије у Краљевини Шпанији, с директором Британског савета у Шпанији, с представницима Министарства просвете Краљевине Шпаније и с представницима Министарства просвете у Покрајини Мадрид.
Поред низа састанака, представници су посетили и основну школу која је у програму билингвалног образовања Министарства просвете Краљевине Шпаније, средњу школу која је у програму билингвалног образовања локалне самоуправе града Мадрида, и British Council школу у Мадриду.

14.04.2014