media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Потписaн споразум о сарадњи Владе Војводине и Британског савета у пројекту увођења двојезичне наставе

Председник Владе АП Војводине др Бојан Пајтић и директор Британског савета за западни Балкан Тони О Брајан (Tony O’Brien), потписали су споразум о сарадњи Владе АП Војводине и Британског савета који се односи на пројекат увођења двојезичне наставе на српском и енглеском језику у установама образовања и васпитања у Војводини.
Церемонија потписивања, којој је присуствовао и потпредседник Владе АПВ и покрајински секретар за образовање, управу и националне заједнице мр Андор Дели, одржала се у Гиманзији „Јован Јованоћ Змај“ у Новом Саду, једној од школа у Војводини у којој се одвија настава на енглеском и српском језику.
"Програм билингвалне наставе, који се у Војводини реализује од 2010. године, један је од најпродуктивнијих програма Покрајинске владе у области образовања. У овом тренутку, програмом је обухваћено око 700 ученика у основним и средњим школама, као и у предшколским установама. Квалитет тог програма потврђује и чињеница да је три пута више деце заинтересовано да учествује у њему, него што је то објективно могуће", изјавио је председник Покрајинске владе др Бојан Пајтић.
Заједно са Британским саветом, Покрајинска влада омогућава обучавање и едукацију наставника и професора да би могли своје наставне предмете да излажу на енглеском језику и финансира све што је неопходно да би се обезбедили технички услови за ову врсту наставе.

15.05.2014