media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Почетак нове школске године – Карловачка гимназија

01092014003.JPG

Александар Јовановић, заменик покрајинског секретара за образовање, управу и националне заједнице, у понедељак 1. септембра, поводом почетка нове школске 2014/2015. године, посетио је нашу најстарију образовну установу, Карловачку гимназију.
Јовановић је у свом обраћању, између осталог, рекао да је скоро вековна традиција да се 1. септембар везује за сам почетак нове школске године у предшколским, основним и средњим васпитно-образовним установама. Осим ђака и просветних радника, у нову школску годину, хтели или не, укључени су и сами родитељи. Образовање је континуитет који се не зауставља, па се тако на почетку сваке школске године само настављају они послови који су се радили у претходним годинама. Наравно, савремени токови друштва налажу да се образовни процес сваке године усавршава и допуњује или да се понешто мења. „Квалитетно образовање, посвећена едукација новог нараштаја може да буде изузетан продукт за будућност нашег друштва. Без адекватног и савременог образовања, друштво је изузетно сиромашно. Сви на свој начин треба да нашим образовним институцијама дамо подршку за побољшање и да се трудимо да поред едукације, те установе у истој мери буду и пример за социолошко и друштвено васпитање наше деце, која су наше највеће богатство и будућност” рекао је Јовановић.
Славица Шокица, директорица Карловачке гимназије, такође је пожелела свим ђацима, поготово првацима, својим колегама просветним радницима и наравно родитељима ‒ успешну нову школску годину широм Војводине.

01.09.2014

  • 01092014003.JPG
  • 01092014003.JPG
  • 01092014003.JPG