media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Додела награда програма „За чистије и зеленије школе у Војводини” за школску 2013/2014. годину

0509201403.JPG

Михаљ Њилаш, потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, управу и националне заједнице, др Слободан Пузовић, покрајински секретар за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине, Сава Добранић, помоћник покрајинског секретара за енергетику и минералне сировине, као и представници Покрета горана, у петак 5. септембра 2014. године, с почетком у 14 часова, у свечаној Сали у општини, у згради Магистрата, у Сремским Карловцима, присуствовали су свечаном проглашењу најбољих васпитно-образовних институција и додели награда у оквиру програма „За чистије и зеленије школе у Војводини” за школску 2013/2014. годину. Овај пројекат реализован је у сарадњи Покрета горана, Покрајинског секретаријата за образовање, управу и националне заједнице, Покрајинског секретаријата за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине и Покрајинског секретаријата за енергетику и минералне сировине, с циљем развијања и унапређивања рада у области животне средине у васпитно-образовним установама.
Потпредседник Покрајинске владе Михаљ Њилаш први је честитао учесницима овог све популарнијег пројекта међу војвођанским школама и вртићима, а који се одвија већ пету годину, на креативном приступу у очувању свог природног окружења. „Реализацијом овог програма доприноси се развоју свести баш вас младих, о коришћењу природних и културних потенцијала средине у којој живите, живимо сви заједно. На овај начин, сви ће научити да брину о животној средини, али и да прихвате одговорност за поступке које чине. Овај пројекат уједно доприноси и развијању активних метода учења, развијању способности за тимски рад, што је изузетно важан социолошки аспект, такмичарски дух али и комуникативност, поштујући интерактивну и кооперативну компоненту у раду. Током претходних пет школских година у програму је учествовало више од триста васпитно-образовних установа са целе територије наше покрајине. Додељено је укупно 112 награда, што говори о његовом успеху.У остварењу боље будућности желим Вам још пуно успеха, нових идеја, реализацију истих и не заборавимо: Чувајмо природне и културне потенцијале средине у којој живимо!”, рекао је, између осталог, г. Њилаш.
Покрајински секретар за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине, др Слободан Пузовић, уз честитке, пренео је јавности заједничку поруку свих партнера у пројекту, а то је чињеница да су заправо деца са својим васпитачима и наставницима највећи шампиони и најбољи партнери у овом пројекту, који заједно реализују чак три секретаријата Покрајинске владе.
Помоћник секретара у Покрајинском секретаријату за енергетику и минералне сировине Саво Добранић, навео је да је веома битно да се овај програм настави и да ће ресорни секретаријат чији је он представник, на сваки начин подржати ову сарадњу и бити равноправни партнер и надаље.
Уз честитке најбољим учесницима, намењене су и вредне награде: излети у заштићена подручја, боравак у еколошком кампу, те семинар и едукација за наставнике, штедљиве сијалице, као и други вредни садржаји које ће најбољи учесници акције моћи да користе у својим институцијама.
Свечаној додели награда најбољим чуварима животне средине школских средина присуствовали су и бројни партнери у овом пројекту, представници из: Покрета горана Војводине, РЕЦАН – фонда за повраћај и рециклажу лименки, ЈП-а Национални парк „Фрушка гора”, ЈВП-а „Воде Војводине”, ЈП-а „Војводинашуме” и Специјалне болнице за рехабилитацију „Русанда” Меленци.

08.09.2014

  • 0509201403.JPG
  • 0509201403.JPG
  • 0509201403.JPG
  • 0509201403.JPG
  • 0509201403.JPG