media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Посета Гимназији „Јован Јовановић Змај”

Bilingvalna2

У Гимназији „Јован Јовановић Змај” у Новом Саду, 16. октобра 2014. године, одржан је састанак између потпредседника Покрајинске владе и Покрајинског секретарa за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљa Њилаша, члана Извршног одбора Британског савета из Лондона Томa Томсона, те директора Британског савета за западни Балкан Тониja О’Брајана.
Тема састанка је била улога Британског савета у пројекту Покрајинске владе „Увођење двојезичке наставе у установе образовања и васпитања на територији АП Војводине”. Покрајински секретар упознао је британске госте са образовним системом у АП Војводини и Републици Србији, и истакао значај развојних пројеката попут двојезичке наставе. Страни гости су навели да им је изузетно драго што сарађују са школама с територије АП Војводине, те да сматрају да је пројекат двојезичке наставе огледан пример за целу Србију.
На састанку је било речи и о томе да би Британски савет, посредством Покрајинског секретаријата, могао у будућности да организује обуке за наставнике у образовно-наставним установама, како би се промовисало коришћење модерних технологија у учионицама.
Након састанка у свечаној сали гимназије, хор гимназије извео је неколико композиција енглеских и домаћих композитора, а након тога наставници и ученици имали су прилику да представницима Британског савета поставе питања о раду Британског савета, образовном систему, као и о могућностима студирања у Уједињеном Краљевству.

16.10.2014

  • Bilingvalna2
  • Bilingvalna2