media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

За опремање школа и интерната 70 милиона динара

Мада је у Покрајинском буџету мање новца, ребалансом је за потребе опремања школа за средње образовање и васпитање, као и за опремање установа ученичког стандарда за 2014. годину издвојено 70 милиона динара - за школе 50, а за ученичке домове 20 милиона динара. За шта ће се и како овај новац утрошити одлучиће се на конкурсима, које је расписао Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице. Рок за подношење пријава на конкурс је 7. новембар.
У петак, 31. oктобра 2014. године у 11 сати у великој сали Скупштине АПВ потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање Михаљ Њилаш, директорима војвођанских средњих школа и ученичких домова одржаће презентацију конкурса и говорити о циљевима Владе АПВ да се побољшају услови рада у школама и боравка у ученичким домовима.
Презентацији ће присуствовати и заменик покрајинског секретара Александар Јовановић, подсекретар Мато Грозница, помоћница покрајинског секретара за образовање Љубица Срђанов и начелница Одељења за материјално-финансијске послове за област образовања Валерија Глишић.

30.10.2014