media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Покрајинска влада опрема средње школе и домове ученика у Војводини

Najavakonkursa2

Услови у којима учи и борави више од 66.000 ученика у 131 средњој школи и дому ученика у Војводини, извесно је, да ће ускоро бити побољшани. Управо због тога данас, 31. октобра 2014. године у великој сали Скупштине Војводине, одржан је сусрет директора војвођанских средњих школа с потпредседником Покрајинске владе и покрајинским секретаром за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, Михаљом Њилашем и његовим сарадницима. Циљ сусрета, у организацији Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, била је презентација конкурса за опремање војвођанских средњих школа и интерната, како би се у њима знатније побољшали услови учења и боравка. Ребалансом покрајинског буџета, први пут од 2008. године, обезбеђено је 70.000.000 динара за опремање средњих школа и домова у Војводини.
У поздравном говору, секретар Њилаш изразио је задовољство што су се директори у великом броју одазвали, јер је ово, по његовим речима, један од најзначајнијих конкурса и пројекта у образовно-васпитној делатности секретаријата. „Ребалансом Буџета Аутономне Покрајине Војводине издвојено је 70 милиона динара, 50 милиона за опремање средњих школа, а 20 милиона за домове ученика. За шта ће се и како ће се овај новац утрошити, одлучиће се на конкурсима које је расписао Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице”, рекао је секретар Њилаш и додао: „Конкурс је расписан 30. октобра и желим да вас подсетим да је остало само недељу дана за аплицирање, а рок за подношење пријава је 7. новембар. И нама је преостало кратко време да сагледамо ваше потребе у срединама из којих долазите, а потом да их анализирамо према критеријумима које смо прецизирали у расписаним конкурсима”.
У оквиру презентације секретар Њилаш је, између осталог, подсетио да је Секретаријат у сарадњи са осталим ресорним покрајинским секретаријатима, ради реализације Програма о суфинансирању погона за примену нових технологија у АП Војводини од 2008. године, као и с намером да побољша стање у школама, користио и могућности за распоређивање донације робе донатора–корисника подстицајних средстава АП Војводине. У 2012. години издато је 216 решења о додели донација, а вредност робе која је донирана установама износила је 337.390,95 евра. У 2013. години издато је чак 900 решења о додели донација, а њихова вредност износила је 318.620,03 евра. У 2014. години издато је 863 решења о донацији установама образовања и установама ученичких домова у АП Војводини, а вредност дониране робе износи 152.627,00 евра.
„Ребалансом покрајинског буџета за 2014. годину од 28. октобра 2014. године, први пут од 2008. године, обезбеђена су средства у укупној вредности од 70.000.000,00 динара за опремање средњих школа и интерната у АП Војводини.
Подсећам вас да су конкурси објављени на званичној интернет-страници Секретаријата, у Службеном листу Аутономне покрајине Војводине и у дневном листу Дневник” – нагласио је секретар.
Њилаш је директорима школа представио услове и критеријуме конкурса. На основу достављене документације, Секретаријат ће закључити уговор са установом о додели буџетских средстава, којим ће се регулисати међусобна права и обавезе уговорних страна. Након потписивања таквог уговора, средства ће се пренети установама с решењем Секретаријата.
Након презентације, директори средњих школа и ученичких домова били су у прилици да поставе питања у вези с овом темом.
Данашњем скупу присуствовали су и заменик секретара г. Александар Јовановић, г. Мато Грозница подсекретар, гђа Љубица Срђанов, помоћница покрајинског секретара за образовање и гђа Валерија Глишић, начелница Одељења за материјално-финансијске послове за област образовања.

31.10.2014

  • Najavakonkursa2
  • Najavakonkursa2
  • Najavakonkursa2