media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Обука Фондови европске уније: Од идеје до реализације у Сремској Митровици

ObukaSM1.JPG

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице у сарадњи са Фондом „Европски послови” АП Војводине, покренуо је серију обука намењених просветним радницима и другима који раде у образовно-васпитним установама на територији АП Војводине, под називом „Фондови Европске уније: од идеје до реализације”. Реализацији овог значајног пројекта претходио је Протокол о сарадњи потписан у марту 2014. године и конференција под називом „Могућности коришћења ЕУ фондова у области образовања” која је одржана у јуну ове године. Први значајан корак у остваривању предвиђених циљева јесте организација обуке за представнике образовно-васпитних установа у писању пројектних предлога за конкурисање за средства европских фондова.
Прва тродневна обука започела је 15. октобра, у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању у Кањижи. Друга тродневна обука одржана је у Сремској Митровици у периоду од 29. до 31. октобра у Дому ученика средњих школа. Од десет пријављених школа, обуку је похађало двадесет и шесторо запослених из једанаест образовно-васпитних установа и из локалних самоуправа, и то из Сремске Митровице, Руме и Шида.
Током обуке формирано је пет група. Свака група изабрала је тему коју су разрађивали током тродневне обуке. Сви учесници су обавештени да ће, по њиховој сагласности, сви пројекти ући у Каталог пројектних идеја, као и да им Секретаријат и Фонд стоје на располагању за сваки будући вид сарадње.
Учесници су се изјаснили да им је ова обука била веома корисна и сврсисходна. Такође, уочили су и значај међусобне сарадње, те су нагласили да у будућности планирају да имплементирају знања стечена на обуци.
Наредна тродневна обука је у Кикинди од 12. до 14. новембра ове године.

04.11.2014

  • ObukaSM1.JPG
  • ObukaSM1.JPG
  • ObukaSM1.JPG
  • ObukaSM1.JPG