media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Сарадњом образовања и привреде обновљена радионица у Техничкој школи у Пећинцима

pecinci1

Обука на савременим машинама, па радно место!
Отварањем реновиране и савременим машинама опремљене школске радионице у средњој Техничкој школи “Миленко Веркић Неша” у Пећинцима показало се да се сарадњом образовања и привреде успешно може доћи до бољих услова школовања и запошљавања младих у Војводини.
Школска радионица у техничкој школи је обновљена и добила је савремене машине за обуку у оквиру јавног приватног партнерства компаније Роберт Бош (Роберт Босцх), немачке организације за међународну сарадњу ГИЗ и уз помоћ Општине Пећинци. Ово је део активности у којима је школа учествовала у оквиру увођења трогодишњег образовног профила – индустријски механичар. Отварањем овог смера у школу се уводе елементи дуалног система образовања, који подржава компанија Роберт Бош, на тај начин што ће ученици пећиначке Техничке школе имати праксу у производним погонима реномиране немачке компаније, а након праксе пружа им се могућност запошљавања.
Домаћини јучерашњег догађаја у Пећинцима – директор школе Бранислав Златовић и председница општине др Дубравка Ковачевић Суботички – примили су, овом приликом, уважене госте: представнике амбасаде Савезне Републике Немачке у Србији и Немачког савезног министарства за економску сарадњу и развој БМЗ, као и министра привреде Србије Жељка Сретића и министра просвете, науке и технолошког развоја др Срђана Вербића и покрајинског секретара за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаља Њилаша. Приликом овог значајног догађаја за Пећинце и његове средњошколце секретару Њилашу уручена је захвалница за унапређење услова рада средњег стручног образовања.
У пратњи генералне директорке фирме Роберт Бош Јованке Јовановић, након разгледања новопремљене радионице и разговора са ђацима Техничке школе, гости су обишли погоне компаније Бош у Шимановцима.
19. 11. 2014.

19.11.2014

  • pecinci1
  • pecinci1