media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Потписани уговори за опремање војвођанских средњих школа и домова ученика

Potpisivanjeugovora3.JPG

Директори 124 средње школе и 16 домова ученика с територије Аутономне покрајине Војводине, данас, 28. новембра 2014. године, потписали су уговор с Покрајинским секретаријатом за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, о додели новца из Буџета АП Војводине за опремање средњих школа и домова ученика. Покрајински секретар Михаљ Њилаш укратко је представио резултате конкурса и процедуру реализације потписаних уговора, подсећајући на то да рок за доставу документације о јавним набавкама траје до 15. децембра ове године, и то због обавезе да се средства утроше до краја буџетске године.
После шест година, ребалансом покрајинског буџета за опремање војвођанских образовних установа и домова ученика намењено је 70.000.000 динара. На конкурс, који је расписао покрајински секретаријат за образовање, пријавиле су се 124 од 131 средње школе у Војводини и 16 домова ученика, у којима учи и борави око 66.000 ђака.
Тражена средства за опремање установа била су знатно већа од средстава која су ребалансом обезбеђена. Тако је војвођанским средњим школама намењено само 50.000.000, док су оне укупно тражиле око 170.000.000 динара, а од тражених 28.000.000, домови ученика ће добити 20.000.000 динара.
Овај конкурс је показао колико би средстава требало обезбедити, јер списак потребних ствари показује колико средстава недостаје војвођанским школама и домовима ученика. Директори су сматрали да су ученицима најпотребнији: компјутери, телевизори, ДВД плејери, паметне табле, музички инструменти, систем видео надзора, затим опрема за фискултурне сале и спорт, опрема за противпожарну заштиту, те кухиње и опрема за угоститељство, намештај за ученичке спаваонице и дневне боравке, али и машине за кошење траве, чишћење снега и тако даље.

28.11.2014

  • Potpisivanjeugovora3.JPG
  • Potpisivanjeugovora3.JPG
  • Potpisivanjeugovora3.JPG